Tillbehör

Virknålsetui

nystmaskin

Nystmaskin

Broderisax

Etiketter

Projektväska För att hålla reda på allt som tillhör ett projekt, plus att hålla undan damm, hår och annat är det bra att förvara projekten i en projektväska. Det finns allt från lite enklare väskor till de med massa förvaringsfack.

Garnskål gör virkningen lite enklare genom att nystanet ligger kvar i skålen medan du arbetar och det är en snygg inredningsdetalj i hemmet.

 

Maskmarkörer är ett bra tillbehör att använda när man ska göra ökningar/minskningar i ett arbete. Eller när man vill hålla reda på var varven börjar/slutar när man virkar runt.

Varvräknare hjälper till att hålla reda på vilket varv man är på. Finns i flera olika utföranden. De allra enklaste där man mekaniskt klickar, till mer avancerade digitala. Vissa är uformade som en ring att ha på fingret andra kan man sätta fast på stickan.

Synål med en trubbig spets är bra när det kommer till att sy ihop amigurumis, fästa trådändar, sy ihop rutor.

Knappnålar använder man när man vill nåla ihop olika stycken/delar för att kunna sy ihop. De används även när man spänner upp sitt arbete på en blockningsmatta. Det
man bör tänka på är att de är rostfria, annars kan man få rostfläckar på sitt arbete.

Blockningsmatta – Finns i olika utföranden, ofta som stora pusselbitar så man kan pussla ihop en matta som passar till just det projektet. Gör det enklare att blocka olika storlekar och former.

Blockningsvajer – Väldigt praktisk vajer att använda när man till exempel ska blocka spetsstickning. Man trär dem genom spetsen och spänner åt. Man sparar tid och får ett jämnt resultat.

Blockningsplatta – En platta med hål på bestämda avstånd och tillhörande pinnar man kan skruva i hålen. Bra tillbehör när man virkar rutor och ska blocka flera på en gång.

Maskhållare – Sätt maskor som inte ska användas på en maskhållare. Ser nästan ut som en stor säkerhetsnål.

Spetsskydd – Små gummi/plast knoppar som man sätter på spetsarna på stickorna när man inte använder dem. Hindrar maskorna att glida av.

Virknålsmätare är ett bra verktyg som ofta har två funktioner i ett. Dels fungerar de som en linjal så man enkelt kan se om man har rätt virkfasthet, dels finns det hål i dem där man kan mäta omkretsen på sin virknål.