Skapa en gradient färgskala

Skapa en gradient färgskala
1 maj, 2018 Diwy
In Färglära, Husblogg
Garnnystan uppradade tillsammans med en virkad filt som visar hur det ser ut när man virkat i gradienta färger

Skapa en gradient färgskala med olika närliggande färger garn. Garnet Scheepjes Soft Fun har förutom fina solida färger även melerat garn som är perfekt att ta med för att skapa en vacker gradient färgskala.

Det sägs att människan kan uppfatta omkring 10 miljoner olika färgnyanser. Färglära är en hel vetenskap och att välja färgskala till ett projekt kan vara svårt nog med de relativt få färger som erbjuds av en garnsort. Ett tips på hur man kan leka med färger är att skapa en vacker gradient färgskala med hjälp av melerade garner. En populär garnsort som har många roliga alternativ är Scheepjes Soft Fun tillsammans med de gradienta, Soft Fun Aquarel och Soft Fun Denim. För att visa hur man kan skapa en vacker gradient look har vi valt en valt en färgskala med 5 färger varav 2  melerade, en av var sort Aquarel och Denim. Vi har använt oss av mönstret till den fina filten Autumn Blizz som är designad av ByMimzan. Trion Soft Fun, Soft Fun Aquarel och Soft Fun Denim finns i en mängd olika fina varianter. Färgerna vi valt är Soft Fun nr 2426, 2495, 2534, Aquarel nr 803 och Denim nr 503. Vi jobbar från ljust till mörkt och ton i ton.

Det är också Soft Fun vi valt att använda oss av till vår kommande TemperaturfiltBygg din färgskala tillsammans med melerade garner för att få en riktigt levande och vacker färgpalett. Garnet Aquarel är ett “spräckligt” garn som ger en ganska ljus effekt, vilket passar bra i början av en skala medan garnet Denim som inte har något vitt i sig passar bra mellan en Aquarel och en solid färg eller mellan två solida färger. Klicka HÄR för att komma till alla färger Soft Fun, Aquarel och Denim och beställ din egen unika temperaturfilt. Vill du ha hjälp att sätta ihop en snygg färgskala, hör av dig till oss! Om du vill göra filten Autumn Blizz i ungefär samma storlek som originalmönstret så krävs ca 30 nystan, 5 av vardera färg (kant ej inräknat).

Comments (0)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*