Om oss

LEDIG TJÄNST – Kreativ kommunikatör och administratör med fokus på virkning och stickning

Är du kreativ, har sinne för färg, form och skapande med garn? Kan du skriva intressanta texter, fotografera vackra bilder samt har koll på de senaste trenderna inom garn och virkning/stickning? Då är detta något för dig! Vi söker nu en administratör och kommunikatör till våra två e-handelsplatser med fokus på garn.

OM OSS
De som känner till Favoritgarner vet nog att vi kommunicerar garn lite annorlunda. Vi älskar färg, form och garndesign, och vi vill lyfta alla fantastiska människor som skapar med garn. Vi har gjort detta sedan vi startade Favoritgarner 2016. Då kallade vi det det kort och gott samarbeten, idag har det fått ett namn. Influencers. Många garnföretag har sedan dess också börjat jobba med Influencers och använt sociala medier mer flitigt, och plötsligt har det börja hända saker i garnbranschen. Vi har jobbat stenhårt sedan start och är nu så där osvenskt stolta över att faktiskt ha förändrat och väckt liv i branschen. Men vi nöjer oss inte med att ha väckt liv i den, nu är det dags för oss att utveckla den vidare. Dags för 2.0 i vår garnresa och vi söker dig som vill vara en del av den, lika passionerat som oss.

Vi jobbar parallellt med två företag, Favoritgarner och en helt ny garnportal, DIWY – Do It With Yarn. Den person vi söker kommer arbeta med båda men till största del utveckla DIWY som nu är i ett uppstartsskede.

www.favoritgarner.se – Favoritgarner är en modern webshop med garn och tillbehör med fokus på färg, särskilt färgen rosa, #finnsdetinteirosasåvillviintehadet. Vid vår start i april 2016 introducerade vi för branschen något nytt, samarbeten med kreativa och inspirerande hobbyskapare. Detta ledde till en snabbt växande trend och tack vare sociala medier spred sig vår lilla webbshop snabbt till världens alla hörn och en internationell efterfrågan var ett faktum. Under 2018 tar Favoritgarner nästa kliv och öppnar en ny version av hemsidan samt öppnar upp för den internationella e-handeln.

www.diwy.se – Onlinehandeln för garn har ökat kraftigt och genom vår nya satsning, garnportalen DIWY – Do It With Yarn, skapar vi en e-handelsplats med digitala mönster och intressanta ämnen inom virkning och stickning. Intresset för skapande med garn har genom tiderna varierat men har de senaste åren åter fått en rejäl peak, särskilt inom området virkning. I samband med tillkomsten av den senaste generationens virkare och stickare har vi i sociala medier fått se ett helt nytt formspråk födas.

OM TJÄNSTEN – VEM SÖKER VI?
Som kommunikatör och administratör arbetar du huvudsakligen med att registrera nya mönster och produkter samt skapar nytt och kreativt innehåll till sidorna. Sidorna måste vara levande vilket innebär att det varje vecka behöver skapas nytt innehåll och därmed krävs det att du i din kreativitet kan arbeta snabbt och effektivt. Vi är ett litet team i en växande fas och vi söker dig som kan arbeta självständigt och produktivt samt vara nyhetssökande och lyhörd för vad läsarna vill se. Vad är då vårt mål? Målet är att bli bäst på garn i Sverige. Andra kan få fokusera på att bli störst. Vi vill bli bäst och det mäts inte bara i försäljning utan i ökad trafik till webbsidorna, i synnerhet DIWY-sidan.

KRAVSPECIFIKATION

  • God kunskap i ämnet virkning och stickning. Du söker självständigt nya mönster som ska registreras på sidorna och du skapar intressanta ämnen att skriva om till vår husblogg, faktabank mm.
  • God teamkänsla. Alla personer i företaget arbetar självständigt med sina egna ansvarsområden men företagets framgång bygger på god kommunikation. Tillsammans analyserar, utvärderar och utvecklar vi innehållet och trafiken på sidorna.
  • God kunskap i Adobe Paketen Photoshop, InDesign och Illustrator. Till sidorna behövs det skapas bilder, figurer och logos.
  • Ha en positiv inställning, vara målinriktad och ha god kommunikation i tal och skrift då ditt arbete blir vårt ansikte utåt. Du kommer också ha kontakt med leverantörer och designers och mötet med andra människor samt hålla en hög servicegrad är mycket viktigt för oss.
  • Till viss del vara en del av våra kanaler i sociala medier. En mycket viktig del är att du finns online och följer vad som sker för att hålla dig uppdaterad kring nyheter och trender för virkat och stickat.
  • Erfarenhet i affärssystemet WordPress med WooCommerce är en fördel. Det är här ditt dagliga arbete sker. Detta lär du dig snabbt annars om du inte tidigare arbetat i systemen.
  • Medverka i event. Vi har events både online och fysiska träffar/mässor. Ditt arbete blir att administrera och supporta ansvarig person för eventen.
  • Behärska svenska och engelska väl i tal och skrift.

ARBETSPLATSEN
Arbetsplatsen är belägen i Kungsängen men vi flyttar till Västerås juli 2019. Vi erbjuder ett roligt arbete i en växande bransch där du kan vara med och skapa framtidens garnsidor. Tjänsten avser heltid och är en timanställning. Tillträde snarast möjligt. Ej distansarbete. Ansökningarna behandlas löpande och tjänsten tillsätts när rätt person hittas.

ANSÖKAN
Till din ansökan önskar vi arbetsprover där du skapat med Adobe Paketen Photoshop, InDesign och Illustrator. Ditt formspråk är en viktig del för oss och ange gärna också ditt Instagramkonto om du har ett sådant.

Frågor och ansökan skickas till VD Nina Gillvén

E-post: hello@diwy.se
Mobil: 0708-33 33 70

Varmt välkommen med din ansökan!

**************************************************

VÄLKOMMEN TILL DIWY.SE – Do It With Yarn

DIWY.se – Do It With Yarn, är en portal med fokus på design, mönsterskapande och nyheter inom området hantverk och handarbete med garn. Intresset för denna typ av skapande har genom tiderna varierat men de senaste åren har det åter fått en rejäl peak, särskilt just området virkning. Det har dessutom tillkommit en helt ny generation och genom sociala medier har vi fått se ett helt nytt formspråk födas.

Skapar du egna mönster och vill synas på Designers Wall?
Har du som hobby att skapa egna mönster och vill ha en profil på Designers Wall tillsammans med din design? Att ha en profil är för privatpersoner kostnadsfritt och vi har ingen gräns på antal mönster eller erfarenhet. Vi länkar till din blogg eller laddar upp dokument i pdf-format. Du kan också sälja mönster mot en avgift per sålt mönster. Kontakta oss så berättar vi mer.

Företag
Efterfrågan på mönster online är stort och företag som vill veta mer om hur man kan ansluta sig till vår mönsterbank, annonsera på sidan eller är intresserade av annan form av samarbete är hjärtligt välkomna att höra av sig till oss.

Kontakt
Ni når oss enklast via e-post: hello@diwy.se
eller telefon 0733-143800.

***********************************

DIWY AB med org.nr 559117-7190 är en del av Gillvén Gruppen AB.